Sakal ekimi nasıl yapılır?

Bazı toplumlarda sakal, erkekliğin sembolü olarak konumlandırılır. Sakal bırakmak, erkeklerin imaj değişikliklerinde de rol alan bir uğraş haline gelmiştir. Sakala farklı çeşitlerde şekil vermeleri, kendilerini daha iyi hissettirmektedir. Sakala uyguladıkları değişimin, kendi karakterlerinin birer yansıması olduğunu düşünen erkekler için de sakal, hayatlarında önemli bir yer tutar. Erkeklerin değişim içerisinde bulunmaları psikolojik olarak kendilerini hem rahatlamakta hem de sosyal hayatlarında insanlar tarafından olumlu tepkiler almalarını sağlayabilir. Aksine sakalı çıkmayan erkeklerin birçoğu özgüven eksikliği yaşamaktadır. Kişide özgüven eksikliğinin beraberinde gelen psikolojik sorunları da ortaya çıkarabilir. Sakalı çıkmayan erkeklerde, insanların yaptığı iğneleyici konuşmalarda kötü etkiler yaratır. Kişi, bu yüzden kendisini sosyal hayatından ayrıştırılmış hissetmektedir. Kendisini daha iyi hissedebileceğini düşündüğü için insanlarla iletişimini azaltmış ve fark etmeden aslında insanlarla görüşmeyi bir fobi haline getirmeye başlamıştır.

Sakal her erkeğin hayatında önemli bir yer tutsa da bazı kişilerde genetik ve hormonal nedenlerden dolayı sakal çıkmamaktadır. Sakal dökülmesine neden olan başka hastalıklarda vardır. Otoimmün hastalıklar, cilt hastalıkları, alerjik hastalıklar, daha önce kullanılan veya kullanılmakta olan ilaçların gösterdiği yan etkiler, kişinin kazara geçirmiş olduğu yaralanmalar ve yanma sonucunda meydana gelen yanıklar saç dökülmesine sebep olan diğer nedenlerdir. Kıl köklerini uyarıcı etkisi ile bilinen erkeklik hormonu testosteron sakal dökülmesinde en önemli etkendir. Testosteron değerindeki dengesizlikler sakal dökülmesine sebep olmaktadır. Kişinin yaşadığı aile problemleri, geçirdiği zorlu sınav zamanları, üzüntü, stres, depresyon dönemleri de sakal dökülmesine neden olabilen psikolojik etkenlerdendir. Hiç sakalı çıkmayan erkekler olduğu gibi bir de sakalı seyrek ve dağınık şekilde çıkan erkekler vardır. Yaşanan her iki problemde de uygulanabilecek kesin çözüm sakal ekimidir. Ergenlik dönemini tamamlamış kişiler sakal ekimi işlemini yaptırabilmektedirler.

SAKAL EKİMİ NASIL YAPILIR?

Sakal ekim işlemi FUE tekniği ile yapılır. Saç, kaş ve bıyık ekiminde de kullanılan FUE tekniğinin sakal ekim işleminde de tercih edilme nedeni kişinin operasyon sırasında, operasyon sonrasında da herhangi bir ağrı ya da acı hissetmemesi ve operasyon tamamlandığında geriye hiçbir kalıcı iz bırakmamasıdır. Sakal ekimi, micro motorlar yardımıyla punch adı verilen 0-7 mm’lik çok ince iğnelerle kişinin en az saç dökülmesi görülen donör bölgeden yani iki kulak arasındaki enseden, tek tek saç köklerinin alınması ve 0.6-0.7 mm’lik iğnelerle ekim yapılacak bölgeye saç köklerinin tek tek ekilmesi işlemidir. İşlem öncesinde donör bölgeye ve ekim yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanacağından dolayı kişi operasyon anında ve operasyon sonrasında bir ağrı hissetmez. Saç köklerinin enseden alınmasının sebebi bu bölgedeki köklerin, genetiğe bağlı olarak diğer kısımlara göre daha zor dökülmeleridir. Bu sayede kişinin operasyon sonrası çıkacak sakalları hem doğal görünecek hem de kişi tekrar sakal dökülme sorunuyla karşılaşmayacaktır. Sakal ekimi işleminde ücretlendirme, kişi için gerekli olan ekilecek kıl kök sayısına göre değişmektedir.

SAKAL EKİMİ SONRASI

Sakal ekimi işlemi tamamlandıktan sonra kişi dilerse taburcu olabilmektedir. İş hayatına ve günlük yaşantısına devam edebilmektedir. Sakal ekimi, kişinin İşlerini aksatmasına sebep olan ve günlerce evde dinlenmesini gerektiren bir işlem değildir. Ekilecek olan saç köklerinin alındığı donör bölgede ve köklerin ekileceği bölgede meydana gelen kabuklanmalar ve kızarıklıklar muhtemel sonuçlardandır. Kişi bu tür sonuçlarla karşılaştığında herhangi bir kaygı duymamalıdır. Bu kızarıklıklar ve kabuklanmalar 1-2 hafta sonra tamamen geçmekte ve bir iz bırakmamaktadır. Kişinin operasyon sonrası üçüncü aya gelmesinden itibaren sakallar çıkmaya başlamaktadır. Sakalların tamamen çıkışı ve doğal bir görünüme kavuşması yedinci aydan sonra olacaktır.

SIKÇA SORULAN SORULAR

  • Sakal ekiminin tehlikesi var mıdır?
    Sakal ekimi FUE tekniği ile yapıldığından dolayı her bakımdan son derece de etkin sonuçlar veren ve hem hasta hem de sakal ekimi için en etkili yaklaşımı ortaya koymaktadır. Cerrahi bir işlemle yapılmadığından(Deri kesilmesi vb..) herhangi bir ağrı yaratması bu teknik ile söz konusu olmadığından sakal ekimi konusunda da herhangi bir tehlike söz konusu olmamaktadır.
  • Sakal ekim fiyatı nedir?
    Sakal ekimi işleminde herkes için farklı bir fiyat çıkabilmektedir. Operasyonun fiyatlandırılması ihtiyaç duyulan ekilecek kök sayısına ve ekilecek alanın genişliğine ve darlığına göre belirlenmektedir.
  • Sakal ekimi kaç saat sürer?
    Sakal ekimi işleminin süresi, ekilecek kök sayısına göre değişmektedir. Genellikle 7-8 saat aralığında tamamlanmaktadır. Fakat kişinin daha az bir alana yaptıracağı sakal ekimi bu süreci azaltabilmektedir.
  • Sakal ekiminden sonra nerelere dikkat etmeliyim?
    Sakal ekiminin ardından geçirilecek ilk üç gün en önemli süreçtir. Kişi bu süre içerisinde ekim yapılan bölgeyi fiziksel hasarlara karşı korumalıdır. Örneğin; Ani yapılan kafa hareketleriyle yüzünü bir yere çarpmamalıdır.
  • Sakallar ne zaman çıkar?
    Sakal ekiminden sonra geçen 2-3 hafta içerisinde geçen süreçte ekilen sakallar, kıl köklerinin içerde kalacak şekilde dökülme yaşamaktadırlar. Dökülme ardından sonraki üç ay içerisinde sakallar tekrar çıkmaya başlayacaktır. Sakalların tamamen çıkması yedi ayı bulmaktadır